Warenkorb
€ 0,00 0 Buch dabei,
portofrei
Building Houses out of Chicken Legs als Taschenbuch
PORTO-
FREI

Building Houses out of Chicken Legs

Black Women, Food, and Power. 149:B&W 6. 14 x 9. 21 in or 234 x 156 mm (Royal 8vo) Perfect Bound on Creme…
Taschenbuch
Ihr 13%-Rabatt auf alle Spielwaren, Hörbücher, Filme, Musik u.v.m
 
13% Rabatt sichern mit Gutscheincode: GIBMIR13
 
Chicken--both the bird and the food--has played multiple roles in the lives of African American women from the slavery era to the present. It has provided food and a source of income for their families, shaped a distinctive culture, and helped women … weiterlesen
Dieses Taschenbuch ist auch verfügbar als:
Taschenbuch

31,99*

inkl. MwSt.
Portofrei
Lieferbar innerhalb von zwei bis drei Werktagen
Building Houses out of Chicken Legs als Taschenbuch

Produktdetails

Titel: Building Houses out of Chicken Legs
Autor/en: Psyche A. Williams-Forson

ISBN: 080785686X
EAN: 9780807856864
Black Women, Food, and Power.
149:B&W 6. 14 x 9. 21 in or 234 x 156 mm (Royal 8vo) Perfect Bound on Creme w/Gloss Lam.
Sprache: Englisch.
The University of North Carolina Press

29. Mai 2006 - kartoniert - 332 Seiten

Beschreibung

Chicken--both the bird and the food--has played multiple roles in the lives of African American women from the slavery era to the present. It has provided food and a source of income for their families, shaped a distinctive culture, and helped women define and exert themselves in racist and hostile environments. Psyche A. Williams-Forson examines the complexity of black women's legacies using food as a form of cultural work. While acknowledging the negative interpretations of black culture associated with chicken imagery, Williams-Forson focuses her analysis on the ways black women have forged their own self-definitions and relationships to the "gospel bird." Exploring material ranging from personal interviews to the comedy of Chris Rock, from commercial advertisements to the art of Kara Walker, and from cookbooks to literature, Williams-Forson considers how black women arrive at degrees of self-definition and self-reliance using certain foods. She demonstrates how they defy conventional representations of blackness and exercise influence through food preparation and distribution. Understanding these complex relationships clarifies how present associations of blacks and chicken are rooted in a past that is fraught with both racism and agency. The traditions and practices of feminism, Williams-Forson argues, are inherent in the foods women prepare and serve.

Portrait

PSYCHE A. WILLIAMS-FORSON is assistant professor of American studies at the University of Maryland, College Park.

Servicehotline
089 - 70 80 99 47

Mo. - Fr. 8.00 - 20.00 Uhr
Sa. 10.00 - 20.00 Uhr
Filialhotline
089 - 30 75 75 75

Mo. - Sa. 9.00 - 20.00 Uhr
Bleiben Sie in Kontakt:
Sicher & bequem bezahlen:
akzeptierte Zahlungsarten: Überweisung, offene Rechnung,
Visa, Master Card, American Express, Paypal
Zustellung durch:
* Alle Preise verstehen sich inkl. der gesetzlichen MwSt. Informationen über den Versand und anfallende Versandkosten finden Sie hier.
** Deutschsprachige eBooks und Bücher dürfen aufgrund der in Deutschland geltenden Buchpreisbindung und/oder Vorgaben von Verlagen nicht rabattiert werden. Soweit von uns deutschsprachige eBooks und Bücher günstiger angezeigt werden, wurde bei diesen kürzlich von den Verlagen der Preis gesenkt oder die Buchpreisbindung wurde für diese Titel inzwischen aufgehoben. Angaben zu Preisnachlässen beziehen sich auf den dargestellten Vergleichspreis.