50% und mehr sparen mit den eBook Schnäppchen der Woche² >>
The Shape of Space: Food Preparation Spaces als Buch (gebunden)
PORTO-
FREI

The Shape of Space: Food Preparation Spaces

von Crane, Dixon
Softcover reprint of the original 1st ed. 1990. HC runder Rücken kaschiert. Sprache: Englisch.
Buch (gebunden)
This book is intended as a tool for architects, interior designers and other professionals to identify the space requirements for domestic or commercial kitchens and food preparation areas. The size and of kitchens are often determined by external sh … weiterlesen
Dieser Artikel ist auch verfügbar als:
Buch (gebunden)

117,49 *

inkl. MwSt.
Portofrei
Lieferbar innerhalb von 3 bis 5 Werktagen
The Shape of Space: Food Preparation Spaces als Buch (gebunden)

Produktdetails

Titel: The Shape of Space: Food Preparation Spaces
Autor/en: Crane, Dixon

ISBN: 0442305265
EAN: 9780442305260
Softcover reprint of the original 1st ed. 1990.
HC runder Rücken kaschiert.
Sprache: Englisch.
Springer US

15. Dezember 1990 - gebunden - 100 Seiten

Beschreibung

This book is intended as a tool for architects, interior designers and other professionals to identify the space requirements for domestic or commercial kitchens and food preparation areas. The size and of kitchens are often determined by external shape factors rather than the internal operating requirements. The various factors of access, servicing and function, combined with the often predetermined size and shape make many food preparation areas unique. The purpose of this book is to identify the principles applying in various situations and to show by example how the same basic functional criteria can be satisfied within a variety of spatial contexts. The book is divided into five chapters dealing with domestic and commercial kitchens, food serveries and foods courts and retail catering. Each chapter identifies the various criteria to be borne in mind when preparing layouts, and provides specimen plans and information that can be applied directly to a wide range of food preparation facilities. In preparing this book we have consciously intended the information to be plagiarized or copied directly, either by photocopying, cutting and pasting, tracing or computer scanning. All the images are drawn to scale and can be used same size or resized as required. Our aim has been to provide information that will enable the designer to identify design parameters and our examples provide possible schematic solutions. In conclusion it should be noted that catering dE!sign is an extensive and highly specialized subject.

Inhaltsverzeichnis

1 Domestic Food Preparation.- Relationship diagrams.- Anthropometric data.- Kitchen layouts.- Clearance spaces and equipment.- Special kitchens.- 2 Commercial Food Preparation.- Planning decisions.- Space allocation and layout.- 3 Servery Systems.- Access systems.- Counter equipment.- Single, dual and separate serveries.- Cash points.- 4 Food Courts.- Layout arrangements.- Ethnic preparation/serveries.- 5 Retail Catering.- Vending machines.- Fast food and diners.- Drive-in kiosks.- Patisseries.- Ethnic kitchens.
Entdecken Sie mehr
Servicehotline
089 - 70 80 99 47

Mo. - Fr. 8.00 - 20.00 Uhr
Sa. 10.00 - 20.00 Uhr
Filialhotline
089 - 30 75 75 75

Mo. - Sa. 9.00 - 20.00 Uhr
Bleiben Sie in Kontakt:
Sicher & bequem bezahlen:
akzeptierte Zahlungsarten: Überweisung, offene Rechnung,
Visa, Master Card, American Express, Paypal
Zustellung durch:
1 Mängelexemplare sind Bücher mit leichten Beschädigungen, die das Lesen aber nicht einschränken. Mängelexemplare sind durch einen Stempel als solche gekennzeichnet. Die frühere Buchpreisbindung ist aufgehoben. Angaben zu Preissenkungen beziehen sich auf den gebundenen Preis eines mangelfreien Exemplars.

2 Diese Artikel unterliegen nicht der Preisbindung, die Preisbindung dieser Artikel wurde aufgehoben oder der Preis wurde vom Verlag gesenkt. Die jeweils zutreffende Alternative wird Ihnen auf der Artikelseite dargestellt. Angaben zu Preissenkungen beziehen sich auf den vorherigen Preis.

4 Der gebundene Preis dieses Artikels wird nach Ablauf des auf der Artikelseite dargestellten Datums vom Verlag angehoben.

5 Der Preisvergleich bezieht sich auf die unverbindliche Preisempfehlung (UVP) des Herstellers.

6 Der gebundene Preis dieses Artikels wurde vom Verlag gesenkt. Angaben zu Preissenkungen beziehen sich auf den vorherigen Preis.

7 Die Preisbindung dieses Artikels wurde aufgehoben. Angaben zu Preissenkungen beziehen sich auf den vorherigen Preis.

* Alle Preise verstehen sich inkl. der gesetzlichen MwSt. Informationen über den Versand und anfallende Versandkosten finden Sie hier.