50% und mehr sparen mit den eBook Schnäppchen der Woche² >>
Klick ins Buch Making Slow Food Fast in California Cuisine als Buch (gebunden)
PORTO-
FREI

Making Slow Food Fast in California Cuisine

1st ed. 2017. HC runder Rücken kaschiert. Sprache: Englisch.
Buch (gebunden)
This book follows the development of industrial agriculture in California and its influence on both regional and national eating habits. Early California politicians and entrepreneurs envisioned agriculture as a solution to the food needs of the expa … weiterlesen
Dieser Artikel ist auch verfügbar als:
Buch (gebunden)

96,49 *

inkl. MwSt.
Portofrei
Lieferbar innerhalb von 3 bis 5 Werktagen
Making Slow Food Fast in California Cuisine als Buch (gebunden)

Produktdetails

Titel: Making Slow Food Fast in California Cuisine
Autor/en: Victor W. Geraci

ISBN: 3319528564
EAN: 9783319528564
1st ed. 2017.
HC runder Rücken kaschiert.
Sprache: Englisch.
Springer International Publishing

10. März 2017 - gebunden - 244 Seiten

Beschreibung

This book follows the development of industrial agriculture in California and its influence on both regional and national eating habits. Early California politicians and entrepreneurs envisioned agriculture as a solution to the food needs of the expanding industrial nation. The state's climate, geography, vast expanses of land, water, and immigrant workforce when coupled with university research and governmental assistance provided a model for agribusiness. In a short time, the San Francisco Bay Area became a hub for guaranteeing Americans access to a consistent quantity of quality foods. To this end, California agribusiness played a major role in national food policies and subsequently produced a bifurcated California Cuisine that sustained both Slow and Fast Food proponents. Problems arose as mid-twentieth century social activists battled the unresponsiveness of government agencies to corporate greed, food safety, and environmental sustainability. By utilizing multidisciplinary literature and oral histories the book illuminates a more balanced look at how a California Cuisine embraced Slow Food Made Fast.

Inhaltsverzeichnis

Chapter 1: Introduction: A Context for California CuisineChapter 2: The Early California Larder and The Gold Rush Food RevolutionChapter 3: Climate, Land, Water, and Government Policies Establish California AgribusinessChapter 4: Ingredients for the First California CuisineChapter 5: The Early Wine Industry; Establishing California VintibusinessChapter 6: Agribusiness Reigns in CaliforniaChapter 7: Laying the Foundation for California's Industrial Food ModelChapter 8: Redesigning the Quest for Good Food in the Early Twentieth-CenturyChapter 9: California Fast Food CuisineChapter 10: California Wine Rises to StardomChapter 11: Beginnings of A California Counter-CuisineChapter 12: Everyday Cooks Challenge Fast Industrial FoodwaysChapter 13: Slow Food Pioneers Rebuild a California CuisineChapter 14: Bay Area Struggles To Defeat Fast FoodChapter 15: Epilogue: Shifting the Paradigm: Short Steps Towards Sustainability

Portrait

Victor W. Geraci held positions as Associate Professor of History at Central Connecticut State University, USA and Associate Director of the University of California, Berkeley, USA's Oral History Center. Geraci's book publications include Salud!: The Story of the Santa Barbara Wine Industry, Icons of American Cooking, The Lure of the Forest: Oral Histories from the National Forests in California, and The Unmarked Trail: Managing National Forests in a Turbulent Era.

Servicehotline
089 - 70 80 99 47

Mo. - Fr. 8.00 - 20.00 Uhr
Sa. 10.00 - 20.00 Uhr
Filialhotline
089 - 30 75 75 75

Mo. - Sa. 9.00 - 20.00 Uhr
Bleiben Sie in Kontakt:
Sicher & bequem bezahlen:
akzeptierte Zahlungsarten: Überweisung, offene Rechnung,
Visa, Master Card, American Express, Paypal
Zustellung durch:
1 Mängelexemplare sind Bücher mit leichten Beschädigungen, die das Lesen aber nicht einschränken. Mängelexemplare sind durch einen Stempel als solche gekennzeichnet. Die frühere Buchpreisbindung ist aufgehoben. Angaben zu Preissenkungen beziehen sich auf den gebundenen Preis eines mangelfreien Exemplars.

2 Diese Artikel unterliegen nicht der Preisbindung, die Preisbindung dieser Artikel wurde aufgehoben oder der Preis wurde vom Verlag gesenkt. Die jeweils zutreffende Alternative wird Ihnen auf der Artikelseite dargestellt. Angaben zu Preissenkungen beziehen sich auf den vorherigen Preis.

4 Der gebundene Preis dieses Artikels wird nach Ablauf des auf der Artikelseite dargestellten Datums vom Verlag angehoben.

5 Der Preisvergleich bezieht sich auf die unverbindliche Preisempfehlung (UVP) des Herstellers.

6 Der gebundene Preis dieses Artikels wurde vom Verlag gesenkt. Angaben zu Preissenkungen beziehen sich auf den vorherigen Preis.

7 Die Preisbindung dieses Artikels wurde aufgehoben. Angaben zu Preissenkungen beziehen sich auf den vorherigen Preis.

* Alle Preise verstehen sich inkl. der gesetzlichen MwSt. Informationen über den Versand und anfallende Versandkosten finden Sie hier.