Bücher versandkostenfrei*100 Tage RückgaberechtAbholung in der Wunschfiliale
NEU: Das Hugendubel Hörbuch Abo - jederzeit, überall, für nur 7,95 € monatlich!
Jetzt entdecken
mehr erfahren
product
product
cover

Food Nations

Selling Taste in Consumer Societies

(0 Bewertungen)15
675 Lesepunkte
Taschenbuch
Taschenbuch
67,49 €inkl. Mwst.
Zustellung: Mo, 07.07. - Do, 10.07.
Versand in 5 Tagen
Versandkostenfrei
Empfehlen
This original collection abandons culinary nostalgia and the cataloguing of regional cuisines to examine the role of food and food marketing in constructing culture, consumer behavior, and national identity.

Inhaltsverzeichnis

Preface, Phillip ScrantonPart 1: Contexts1. Food Matters: Perspectives on an Emerging Field, Warren Belasco2. Food and Eating: Some Persisting Questions, Sidney W. MintzPart 2: The Construction of National Cusines3. Rituals of Pleasure in the Land of Treasures: Wine Consumption and the Making of French Identity in the Late Nineteenth Century, Kolleen M. Guy4. Eddie Shack was No Tim Horton: Donuts and the Folklore of Mass Culture in Canada, Steve Penfold5. Food and Nationalism: The Origins of Belizean Food, Richard R. WilkPart 3: The Business of Taste6. Inventing Baby Food: Gerber and the Discourse of Infancy in the United States, Amy Bentley7. How the French Learned to Eat Canned Food, 1809-1930s, Martin Bruegel8. Searching for Gold in Guacamole: California Growers Market the Avocado, 1910-1994, Jeffery CharlesPart 4: Ethnicity, Class, and the Food Industry9. Untangling Alliances: Social Tensions Surrounding Independent Grocery Stores and the Rise of Mass Retailing, Tracey Deutsch 10. As American as Budwiser and Pickles? Nation-Building in American Food Industries, Donna R. Gabaccia 11. Comida Sin Par. Construction of Mexican Food in Los Angeles: Foodscapes in a Transnational Consumer Society, Silivia FerreroPart 5: Food and National Politics12. Industrial Tortillas and Folkloric Pepsi: The Nutritional Consequences of Hybrid Cuisines in Mexico, Jeffery M. Pilcher13. Berlin in the Belle Epoque: A Fast Food History, Keith Allen14. Food and the Politics of Scarcity in Urban Soviet Russia, 1917-1941, Mauricio BorreroNotes on the ContributorsIndex

Produktdetails

Erscheinungsdatum
12. Oktober 2001
Sprache
englisch
Seitenanzahl
298
Herausgegeben von
Warren Belasco, Philip Scranton
Verlag/Hersteller
Produktart
kartoniert
Gewicht
435 g
Größe (L/B/H)
229/152/16 mm
ISBN
9780415930772

Bewertungen

0 Bewertungen

Es wurden noch keine Bewertungen abgegeben. Schreiben Sie die erste Bewertung zu "Food Nations" und helfen Sie damit anderen bei der Kaufentscheidung.

Food Nations bei hugendubel.de. Online bestellen oder in der Filiale abholen.